Úvod

Boswellia - zázračně pomáhá našim kloubům

02.02.2011 - Pavel Štěpka

Můžete se vyhnout chůzi, běhu, vstávání z postele nebo usedání třeba na židli? Jasná odpověď zní: "nikoliv". A v dnešní době mnoho lidí při těchto základních nevyhnutelných úkonech trpí bolestí kloubů. Ve většině případů jde o tzv. revma neboli o zánět kloubů. A nejedná se pouze o starší ročníky. Statistiky uvádějí, že nějakou formou postižení kloubů trpí polovina současné populace.

Příčinou zánětů kloubů může být porucha imunity, infekce nebo stres. Pokud je zánět neléčený, dochází k postupnému poškození chrupavky kloubu a k vnější deformaci kloubu a tím se celý problém prohlubuje a zhoršuje. Prvotními příznaky jsou ztuhlé, oteklé a bolestivé klouby. Jedním z řešení je léčba kortikoidy, která má ovšem značné vedlejší účinky, jež po čase mohou vyústit v potíže srovnatelné s onemocněním, které měly léčit.
V Klasu máme už několik let na tyto potíže Osteofix (nový název Osteo Klas). V loňském roce došlo k jeho zásadní inovaci. Výrazně se zvětšil obsah účinných látek a několik složek přibylo. Jednou z nich je speciální extrakt z boswellie. Český název boswellie je kadidlovník pilovitý. Jedná se o strom rostoucí v Indii, severní Africe a na Středním východě. Pro výrobu extraktu se používá kůra stromu a jeho pryskyřice. Ta má na klouby, a nejen na ně, téměř zázračné účinky. Nejedná se o nový objev, ajurvéda používá boswellii už několik tisíc let. Protizánětlivé účinky extraktu jsou srovnatelné se synteticky vyráběnými léky, což potvrzuje mnoho klinických studií. Hlavní složkou extraktu jsou boswellové kyseliny, které blahodárně působí na osteoartritické projevy, zmenšují bolesti kloubů a jejich ranní ztuhlost.
Blahodárné působení boswellových kyselin se ovšem neomezuje pouze na klouby, působí příznivě u všech chronických zánětlivých onemocnění. Mají totiž tlumivý účinek na aktivitu interleukinů a leukotrienů, což jsou látky, které podporují a udržují zánětlivé procesy v kterémkoliv tělesném orgánu. Boswellové kyseliny jsou svým účinkem srovnatelné s kyselinou acetylsalicylovou (aspirin), ovšem s tím rozdílem, že nedráždí a nepoškozují žaludek a střeva a neředí krev.
Kromě léčby kloubních problémů se extrakt z boswellie používá při léčbě astmatu a zánětlivých onemocnění střev, např. Crohnovy choroby.
Nový Osteo Klas tak uzdravuje klouby s ještě větší silou. V tom mu pomáhá i další z jeho nově dodaných složek omega3-nenasycené mastné kyseliny. O jejich účinku si povíme jindy.

A víte, jaké přípravky mohou protizánětlivý účinek Osteo Klasu ještě zesílit a tím urychlit léčbu kloubů? Jednoznačně Imuno C komplex a Super Bromelain + Papain.
 

Čtenost článku: 9894

<<zpět