Úvod

Imuno C komplex - jak zvyšuje imunitu

18.10.2010 - Pavel Štěpka

Je několik věcí, které dělají z Imuno C komplexu výjimečný přípravek. Nikdy neodolám pokušení na prvním místě uvádět obsah účinných látek vzhledem k ceně. Určitě i to dělá tenhle unikátní přípravek výjimečným. Než se podíváme detailně na to, jak Imuno C komplex působí na organismus, pojďme si stručně připomenout složení.

CO IMUNO C KOMPLEX OBSAHUJE
V jedné tabletě najdeme kombinaci pěti látek vitamín C s postupným uvolňováním, dále quercetin, rutin, komplex biofalvonoidů a extrakt ze šípku.Synergie tohoto složení je velmi vysoká. Jednotlivé látky svoje účinky díky svým spolubojovníkům zmnohonásobují. Je například vědecky dokázáno, že quercetin podaný společně s vit. C má schopnost zvyšovat antioxidační působení vitamínu C až 20násobně. Jedna tableta Imuno C komplexu se tedy dá přirovnat k účinku 5 gramů (!) přípravku na bázi vitamínu C, který quercetin neobsahuje. Navíc bez škodlivých vedlejších účinků, které mohou vysoké dávky vitaminu C způsobovat.
Imuno C komplex pomáhá svým složením zvyšovat imunitu. Quercetin je po vitamínu C v přípravku druhou nejsilnější složkou. Pojďme se tedy podívat, jak může pomáhat v boji proti různým nemocem.

Cukrovka
Studie ukazují, že quercetin má schopnost snižovat hladinu glukózy v krvi a zároveň molekula quercetinuzvyšovat hodnotu inzulinu. Dále pomáhá léčit srdečně-cévní onemocnění u pacientů s cukrovkou.

Záněty, alergie a nemoci dýchacích cest
Quercetin svojí antioxidační aktivitou působí proti enzymům způsobujícím záněty. Také přímo snižuje vylučování histaminu. Studie provedené u lidí se zvýšeným příjmem quercetinu dokazují zlepšenou funkci plic a snížené riziko vzniku respiračních onemocnění, jako jsou astma nebo zánět průdušek.

Srdeční onemocnění
Studie ukázaly, že zvýšený příjem quercetinu působí jako prevence proti vzniku infarktu myokardu a mozkové mrtvice. Podobně jako další flavonoidy, tak i quercetin brzdí oxidaci LDL cholesterolu (špatný cholesterol), snižuje krevní tlak a snižuje riziko srdečních onemocnění.

Rakovina
Quercetin snižuje riziko vzniku rakoviny prostaty,vaječníků, prsu, trávicí soustavy a střev. Mnoho laboratorních studií ukázalo, že quercetin je schopen pomocí rozličných mechanismů způsobovat rozpad rakovinných buněk.

Celková odolnost
Vědci tvrdí, že quercetin může zvyšovat výkonnost a tělesnou odolnost právě svým protizánětlivým působením nebo tím, že stimuluje aktivitu mitochondrií.

Protože účinek quercetinu je významně podporován enzymatickou aktivitou bromelinu, doporučuji pro největší účinek užívat Imuno C komplex společně s přípravkem SuperBromelain + Papain. Nejlépe ráno nalačno, 30 minut před jídlem.

Čtenost článku: 7676

<<zpět