Úvod

Tři zásady jak si udržet štíhlou postavu

16.08.2013 - LKVB6.info

jedna z věcí, která velmi ovlivňuje množství podkožního tuku v organismu je hladina kortizolu v krvi. Lidé, kteří mají haldinu kortizolu zvýšenou špatně odbouravají podkožní tuk a to často i když zběsile cvičí a nebo drží diety - a často je tonavíc právě proto. Nechápete co mám na mysli? Pojďme se na tuto problematiku podívat trochu blíže. Třeba vám to pomůže vyřešit váš problém s tukovými zásobami, které vám zbytečně deformují oblast pasu a břicha.

S kortizolem jako s většinou hormonů je to poměrně složité. Pravdou je že hormonální systém člověka je alfou a omegou fungování celého organismu. Nejlepší je zaměřit se na praktické věci, které můžeme ovlivnit.
Kortisol je stresový hormon, který je vylučován kůrou nadledvinek. Vylučuje se ve zvýšené míře když je organismus ve stresu. Při nemoci, psychické zátěži, fyzické zátěži, hladovění, spánkové deprivaci. Už asi chápete proč ve dnešní době má tolik lidí potíže s kortizolem.
 

1.Relaxace - meditace

Samozřejmě je klíčové snažit se posilovat psychiku. Jakékoliv techniky od relaxace, až po meditace které vám pomáhají je dobré zařadit do deního rozvrhu. Zkuste používat bdělou pozornost a zkoumejte své motivace. Často odhalíte, že jste jen ve vleku konzumu většinové společnosti a stresujete se kvůli věcem na kterým vám záleží jen proto, že vám někdo vsugeroval, že by vám na nich záležet mělo.

2.Cvičení

Přiměřeně cvičte. Slovo přiměřeně je zde klíčové. Zběsilé cvičení bez znalostí základních tréninkových zákonitsotí – principu střídání zátěže a odpočinku – kompenzačních cyklů apod. U mnoha lidí vede k přetrénovanosti, chronické únavě, nechuti cvičit a ….zvýšené hladině kortisolu.

3.Spánek

Dostatečně spěte. Během spánku se vaše tělo regeneruje a léčí a také spaluje tuk, takže dostatek spánku je zcela zásadní věc.
Ale mějte na mysli, že není spánek jako spánek. Například 8 hodiny spánku od 22.hodiny do 6ti ráno je lepší než stejných osm hodin od půlnoci do osmé hodiny ranní. Ukládat se ke spánku dříve má velký vliv na zvýšení kvality spánku. Důležité je také spát v naprosté tmě. Takže se snažte optimalizovat váš spánek, aby jste optimálně regenrovali tělo. Spěte ve tmě od 10-11 večer do 6-7 do rána.

Doplňky:
LKVB6 přes podporu fungování štítné žlázy uvádí do rovnováhy celý hormonální systém. Je prokázáno, že zvýšená dlouhodobě zvýšená hladina kortisolu může vyvádět z rovnováhy i štítnou žlázu.

Balancer zase působí na vyváženou hladinu estrogenů. Rozkolísané hormony působí na psychiku, snadněji podléháme stresu a na konci toho je hádejte co...zvýšená hladina kortisolu. Bludný kruh se uzavírá.

Čtenost článku: 8643

<<zpět